Az új BMW R 1200 RT

Az R 1200 RT legújabb változatával a BMW Motorrad új hajtásrendszer és még karakteresebb stílus révén igazolja ismét egyértelműen kvalitásait a túrázás és a dinamikus motorozás egyesítése terén.

 

Az új BMW R 1200 RT ismét új mércét állít a dinamikus túra-motorkerékpárok körében

Az RT rövidítés mindig is a kényelmes, ugyanakkor dinamikus kétkerekű túrázás szinonimája volt. Az R 1200 RT legújabb változatával a BMW Motorrad új hajtásrendszer és még karakteresebb stílus révén igazolja ismét egyértelműen kvalitásait a túrázás és a dinamikus motorozás egyesítése terén.  

 

Erősebb boxermotor megnövelt kiegyenlítő tömeggel a még kulturáltabb járás és a fokozott kényelem szolgálatában

Az új erőforrás a BMW R 1200 GS boxermotorjára épül, teljesítménye 7750-es percenkénti fordulatszámnál 92 kW (125 LE), 125 newtonméteres forgatónyomatéki maximumát 6500-as percenkénti fordulatnál éri el. 

Az R 1200 RT főtengelye illetve generátora egyaránt megnövelt kiegyenlítő-tömeggel készül, ami a még kulturáltabb járásban és komfortban mutatkozik meg. A fokozott kényelmi igények jegyében alkalmazták a tervezők a fordulatszámot mérséklő hosszabb végáttételt is.  

 

Már szériakivitelben ASC és kétféle üzemmód, „Pro” menetprogram gyári extraként Hill Start Control funkcióval

Az egyéni igények optimális kiszolgálása érdekében az új R 1200 RT alapkivitelében két üzemmódot kínál, s szériafelszereltségében az automatikus menetstabilizáló rendszer (Automatic Stability Control; ASC) is szerepel. A „Rain” és „Road”menetprogramok segítségével az R 1200 RT teljesítmény- és forgatónyomatéki karakterisztikája szinte mindenkor a pillanatnyi útviszonyokhoz igazítható. Az extraként kínált „Pro” menetprogram a „Dynamic” üzemmóddal és emelkedő-asszisztens funkcióval (Hill Start Control) bővíti a felszereltséget. „Dynamic” móduszban az R 1200 RT sportos oldala fedezhető fel, a Hill Start Control pedig emelkedőn segíti a motorkerékpár megtartását, illetve az elindulást.

  

„Pro” váltó-asszisztens a kényelmes, egyben dinamikus kapcsolásokért

Világújdonság a sorozatgyártású motorkerékpárok körében a gyári extrafelszerelésként kínált BMW „Pro” váltó-asszisztens. E technika a mindennapos használat terhelési és fordulatszám-tartományain a tengelykapcsoló működtetése és a fojtószelepek állítása nélkül teszi lehetővé a fokozatváltást, még kényelmesebb és dinamikusabb közlekedést kínálva.

 

Még agilisabb futómű, fokozott pontossággal és kényelemmel. Gyári extrafelszerelésként Dynamic ESA a minden menethelyzetben optimális menetdinamikai képességek szolgálatában

Az új R 1200 RT pontosabb iránytartásáról új fejlesztésű főváz gondoskodik. Az extrafelszerelésként rendelhető félaktív BMW Motorrad Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) futóművével az új R 1200 RT a biztonság, a dinamikus menetteljesítmények és a kényelem egészen új dimenzióit tárja fel. E rendszer a pillanatnyi menethelyzet, illetve manőver szerint illeszti a csillapítás mértékét az adott körülményekhez. 

 

Optimális kényelem, továbbfejlesztett aerodinamika, dinamikus megjelenés és opcióként LED-es nappali menetfény

A vezető és az utas üléskényelme, ergonómiája szintén fejlődött. A kormány-ülésfelület-lábtartó ergonómiai háromszöge a talaj kényelmesebb elérhetősége érdekében 20 milliméterrel lejjebb került, ami elsősorban az alacsonyabb termetű vezetők és utasok számára előnyös a lassú manőverek, valamint a fel- és leszállás során. A mindig is a BMW RT jellemző erényei között szereplő hosszú távú kényelem, illetve kiváló szél- és esővédelem a továbbfejlesztett első szélvédővel még hatékonyabbá vált. A fényszórók kialakítása a BMW Motorrad K 1600 modelljeinek koncepcióján alapul, kimondottan dinamikus megjelenéssel ruházva fel az új R 1200 RT-t. A biztonság terén kínál jelentős pluszt a gyári extrafelszerelésként rendelhető nappali menetfény.

 

Multifunkciós kombinált műszeregység színes TFT-kijelzővel, BMW Motorrad „Pro” fedélzeti számítógép és innovatív audio-kezelés

A műszeregység szintén teljes egészében új fejlesztés. A még szélesebb körű információszolgáltatás érdekében az új R 1200 RT nagyméretű, 5,7 colos színes TFT-kijelzővel készül, amelyen például a szériafelszereltséghez tartozó BMW Motorrad „Pro” fedélzeti számítógép adatai is megjeleníthetők. A képernyőt egy-egy analóg sebesség- és fordulatszámmérő egészíti ki. A hosszú túrák magas színvonalú kényelmét szolgálja a gyári extrafelszerelésként kínált audio-rendszer, amelynek innovatív kezelésére a Multi-Controller áll rendelkezésre. 

 

 Új színkoncepció háromféle vonzó összeállítással

Dinamika, igényesség és kényelem – három új színösszeállítás hangsúlyozza ki még jobban az új BMW R 1200 RT ezen erényeit. A kvarckék (Quartz blue metallic) és a matt szürke (Callisto grey metallic matt) a sötét pala metál kontrasztárnyalattal együtt jelenik meg, míg az ébenfa metál (Ebony metallic) fényezéssel a matt Monolit metál alkot ízléses együttest.  

 

Az új BMW R 1200 RT különlegességei: 

 • Levegő/folyadékhűtésű, kéthengeres boxermotor 1170 köbcentiméter hengerűrtartalommal, 92 kW (125 LE) legnagyobb teljesítménnyel (7750 1/min) és 125 newtonméter maximális forgatónyomatékkal (6500 1/min)
 • A főtengely illetve a generátor egyaránt megnövelt kiegyenlítő-tömeggel készül a még kulturáltabb és komfortosabb járás érdekében
 • Már szériakivitelben két, a vezető által választható üzemmód („Rain” és „Road”), valamint automatikus menetstabilizáló rendszer (Automatic Stability Control; ASC)
 • „Pro” menetprogram „Dynamic” üzemmóddal és emelkedő-asszisztens funkcióval (Hill Start Control)
 • Gyári extrafelszerelésként „Pro” váltó-asszisztens a még kényelmesebb és dinamikusabb közlekedés szolgálatában
 • Új, agilisabb, egyben még kényelmesebb menettulajdonságokat biztosító futómű új vázszerkezettel
 • Extrafelszerelésként félaktív BMW Motorrad Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) futómű
 • Új burkolati elemek még dinamikusabb formavilággal
 • Továbbfejlesztett kényelmi és aerodinamikai tulajdonságok
 • Új, állítható szélvédő a még hatékonyabb szél- és esővédelem érdekében
 • Új fényszóró-koncepció
 • Extrafelszerelésként LED-es nappali menetfény
 • Multifunkciós kombinált műszeregység nagyméretű, színes TFT-kijelzővel
 • BMW Motorrad „Pro” fedélzeti számítógép bőséges információval
 • Innovatív audio-kezelés
 • Új színek
 • Extrafelszerelések és kiegészítők a jól ismert BMW Motorrad minőségben