Az új BMW F 800 R és F 800 GT

Az új F 800 R és F 800 GT különlegességei – áttekintés:

 • Megfelel az EU4-es normáknak
 • Új megjelenésű kipufogódob-vég
 • „Ride-by-wire” rendszer a fokozott gázreakciókért és kezelhetőségért
 • „Rain” és „Road” menetprogram
 • „Dynamic” menetprogram extrafelszerelésként a sportosabb motorozás szolgálatában
 • Új műszerfal-számlapok, ellenőrző lámpa és menetprogram kijelzés
 • Szélvédő mattított modell felirattal (F 800 GT)
 • Új, galvanizált megjelenésű modell felirat (F 800 GT)
 • Új színek – F 800 R
 • Piros (Racing red non-metallic), fekete (Blackstorm metallic), BMW Motorsport – fehér/kék/piros (Lightwhite non-metallic/Lupine Blue metallic/Racing Red non-metallic)
 • Új színek – F 800 GT
 • Kék (Gravity Blue metallic matt), fehér (Lightwhite non-metallic), fekete (Blackstorm metallic)
 • Új, extrafelszerelésként elérhető opciók: magasabb kormány (F 800 R) és „keréktárcsa dizájncsomag” (F 800 R)
 • Új BMW Motorrad kiegészítők, például HP sport kipufogódob
 •  

 

EU4-es megfelelőség és „ride-by-wire” rendszer a még jobb gázreakciók és további menetprogramok érdekében

A nagy nyomatékú, folyadékhűtésű, 798 köbcentiméteres kéthengeres motor továbbra is dinamikus meghajtást szavatol mindkét modell számára.

Az erőforrás teljesítménye 8000-es percenkénti fordulatszámnál 66 kW (90 LE). Az F 800 R hajtásáról a szegmensében tipikusnak számító lánc gondoskodik, az F 800 GT-ben pedig gondozásmentes fogasszíj felel a hajtásért, amely páratlan teljesítmény leadás mellett a hosszabb túrákra is kiválóan megfelel.

 

Mindkét motorkerékpár 2017-es változata teljesíti az EU4-es normákat. A legfőbb megkülönböztető jele az új megjelenésű rozsdamentes acél kipufogódob-vég. A BMW Motorrad kiegészítők kínálatában elérhető az Akrapovič gyártmányú HP sport kipufogódob, amely szintén új dizájnt kapott.

 

A „ride-by-wire” rendszer a motoros parancsait a gázmarkolat szenzortól közvetlenül továbbítja a motor vezérlőegységének és a fojtószelepnek. Az eredmény még finomabban adagolható gáz és fokozott gázreakció. Mindez lehetővé teszi az új „Rain” és „Road” menetprogramok bevezetését a nedves és száraz úton történő motorozáshoz, valamint az extrafelszerelésként elérhető Dynamic menetprogramot, amely a sportosabb motorozást támogatja.

 

Új műszerfal-számlapok és még több információ

Az új F 800 R és F 800 GT műszerfala a hagyományokhoz híven két analóg műszeregységből, a sebesség- és fordulatszámmérőből, valamint egy mulitfunkciós kijelzőből áll. Az EU4-es előírásoknak megfelelően mindkét új 2017-es modell műszerfala egy ellenőrzőlámpával egészül ki. Az új műszerfal-számlapok még jobb leolvashatóságot biztosítanak, a kijelző immár a menetprogramot is megjeleníti.

 

Még markánsabb karakter az új színkoncepciókkal

Három színvariáció gondoskodik az új F 800 R és F 800 GT még egyedibb és meg karakteresebb megjelenéséről.

 

A fekete (Blackstorm metallic) fényezés az F 800 R férfias oldalát hangsúlyozza, míg a piros (Racing Red non-metallic) változat a roadster progresszív és dinamikus karakterét emeli ki. A BMW Motorsport – fehér/kék/piros (Lightwhite non-metallic/Lupine Blue metallic/Racing Red non-metallic) fényezés erőteljesen közvetíti az F 800 R sportos mivoltát. Az opcionális „keréktárcsa dizájncsomag” - amely egy piros dekor csík a keréktárcsa peremén - remekül kiegészíti a BMW Motorsport fényezést.

 

Fehér (Lightwhite non-metallic) változatban az új F 800 GT rendkívül atletikus és dinamikus megjelenésű, kék (Gravity Blue metallic matt) színben pedig erőteljes, férfias kisugárzást kölcsönöz. Ezzel szemben a fekete (Blackstorm metallic) fényezés és az oldalidom és a faridom szürke dekorációs felületeinek kombinációja különösen kifinomult megjelenéssel ruházza fel. Az F 800 GT kimagasló minőségét az oldalidom felső részén elhelyezkedő, galvanizált megjelenésű új, modell felirat támasztja alá. A mattított GT felirat az új szélvédőn szofisztikált és kiforrott megjelenést sugall.

 

Bővülő gyári extrafelszerelések

Extrafelszerelésként új, magasabb kormány is rendelhető az F 800 R számára, amely a motoros pihentetőbb üléspozíciójához járul hozzá. Alacsony üléssel együtt az új kormány ergonomikus alternatívát nyújt alacsonyabb motorosok számára is.

 

Az új F 800 R-hez extrafelszerelésként elérhető „keréktárcsa dizájncsomag” különösen azoknak nyeri el tetszését, akik szeretik az igazán sportos megjelenésű motorkerékpárokat. Egy piros dekor csík fut végig a keréktárcsa peremén, amely az új roadster sportos és dinamikus mivoltát hangsúlyozza, akárcsak az S 1000 RR „superbike” esetében.

 

Új BMW Motorrad kiegészítők a széles körű egyéni kialakítási lehetőségek szolgálatában

A BMW Motorrad kiegészítők eddig is széles kínálata tovább bővül, így az F 800 R és F 800 GT számára is számos lehetőség elérhető. Például mindkét modellhez rendelhető HP sport kipufogódob, amely nemcsak erőteljes és öblös hangzást, hanem sportos megjelenést is biztosít.