A BMW Motorrad bemutatja az új K 1600 GTL-t

Az új BMW K 1600 GTL különlegességei – áttekintés:

 • Megfelel az EU4-es normáknak
 • Soros, hathengeres motor, többek között új katalizátorokkal és az Euro 4 szabványhoz igazított vezérléssel; 118 kW (160 LE) teljesítmény 7750 percenkénti fordulatszámnál, valamint 175 Nm forgatónyomaték 5250 percenkénti fordulatszámnál
 • Optimalizált szél- és időjárás elleni védelem a nagyobb légterelő szárnyak és szélvédő, valamint az új kialakítású oldalburkolatok jóvoltából
 • Pihentetőbb, egyenes üléspozíció a hátrébb nyúló kormány (a K 1600 GT-hez képest) és a mélyebbre szerelt lábtartóknak köszönhetően
 • Hátsó doboz kényelmes, integrált háttámlával (szériafelszerelés)
 • Dynamic ESA automatikus lengéscsillapítás szabályzás (szériafelszerelés)
 • Hátramenti segéd a még egyszerűbb manőverezés érdekében (extrafelszerelés)
 • Pro váltóasszisztens a tengelykapcsoló használata nélküli fel- és visszaváltások
 • érdekében (extrafelszerelés)
 • Intelligens Segélyhívás: gyors segítségnyújtás balesetek és vészhelyzetek esetén (extrafelszerelés – először Németországban elérhető, további országokban később válik rendelhetővé)
 • Új színváltozatok:
  • Fehér (Lightwhite non-metallic)
  • Szürke (Thundergrey metallic)
  • K 1600 GTL Elegance: fekete (Ebony metallic/Blackstorm metallic)
 • Széleskörű szériafelszerelés: ABS Pro, dinamikus vonóerő-szabályzás (DTC), xenon fényszóró, markolat- és ülésfűtés, Multi-Controller, három menetprogram, sebességtartó automatika, stb.)
 • Számos, jól bevált opcionális extrafelszerelés: adaptív kanyarvilágítás, nappali menetfény, kulcsnélküli indítás (Keyless Ride), emelkedő-asszisztens, központi zár, kovácsolt keréktárcsák, stb.)
 • Új és ismerős BMW Motorrad kiegészítők: kényelmes utas lábtartópadok, kiegészítő féklámpa a hátsó dobozhoz, HP sport kipufogódob, króm alkatrészek, bukócső, stb.)

 

Feltűnő megjelenés, fokozott szél- és időjárás elleni védelem és optimalizált ergonómia a még nagyobb komfort szolgálatában

Az új K 1600 GTL megjelenése különösen feltűnő az elegánsabb és dinamikusabb vonalainak köszönhetően. Az oldalsó burkolatok a megnövelt méretű és így még hatékonyabb légterelő szárnyaktól hátrafelé új kialakítást kaptak és a még jobb szél- és időjárás elleni védelem érdekében hátrébb kerültek. További szélterelők felelnek a motoros kezének még nagyobb védelméért. Az újratervezett visszapillantó tükrök nagyobb tükörfelülettel és aszférikus résszel rendelkeznek a mögöttes forgalom jobb átlátása érdekében. A BMW logó és a típusjelölés feliratának tartóját kiváló minőségű krómozással látták el.

Az optimális túraalkalmasságot a szérialfelszereltség részét képző háttámlával ellátott hátsó doboz szavatolja, amelynek köszönhetően az utas hátradőlhet és kényelmesen utazhat hosszabb távokon is.

Dynamic ESA elektronikus futóműszabályzás automatikus lengéscsillapítás szabályzással

A széria Dynamic ESA elektronikus futóműszabályzás, illetve annak „Road” (közúti) és „Dynamic” (dinamikus) beállításaival az új K 1600 GTL a komfort, stabilitás és dinamikusság teljesen új dimenzióját tárja fel, hogy páratlan motorozási élményt nyújtson.

 

„Road” alapbeállítással a lengéscsillapítás szabályzása teljesen automatizált, és így a lehető legnagyobb kényelmet és a lehető legjobb tapadást nyújtja szinte minden útfelületen. Az ügyfél kérésére a rugó-előfeszítés gombnyomásra és a csillapítástól függetlenül hozzáigazítható az aktuális terheléshez. Hasonlóképpen gombnyomásra – kényelmesen a kormányról és akár menet közben is – válthat a motoros a „Dynamic” csillapítási karakterisztikára, amely feszesebb alapbeállítású lengéscsillapítókat biztosít.

 

Új hátrameneti segéd a kényelmes manőverezés érdekében

Az új K 1600 GTL a manőverezés terén is megfelel egy luxus túramotorkerékpárral szemben támasztott elvárásoknak. Az új hátrameneti segéd funkció kényelmesen, egyszerű gombnyomással aktiválható a bal oldali kormányvégről. Magát a mozgást a motoros az önindító indítógombjának megnyomásával kezdeményezheti.

 

Pro váltóasszisztens a tengelykapcsoló működtetése nélküli fel- és visszaváltásokért

Az extrafelszerelésként elérhető Pro váltóasszisztens tengelykapcsoló használata nélküli

felváltásokat és visszakapcsolásokat tesz lehetővé és a váltások nagy részénél alkalmazható.

 

Intelligens Segélyhívás (extrafelszerelésként) a gyors segítségnyújtás érdekében baleset vagy vészhelyzet esetén

A segítségnyújtás leggyorsabb biztosítása egy baleset vagy vészhelyzet esetén életeket menthet, ez különösen igaz a motorkerékpárosok esetén. Ebből kifolyólag az új K 1600 GTL számára extrafelszerelésként elérhető az Intelligens Segélyhívás rendszer. A rendszer először Németországban lesz elérhető, további országokban később válik rendelhetővé.

 

Komfortos lábtartópadok és exkluzív kovácsolt keréktárcsák az egyéni kialakítási lehetőségek szolgálatában

Az új K 1600 GTL számára elérhető széleskörű BMW Motorrad kiegészítő-választék gyakorlatilag nem hagy semmi kívánnivalót maga után. Az új utas lábtartókonzolok lehetővé teszik a kényelmes lábtartópadok felszerelését. Az új megjelenésű opcionális, tizenegy duplaküllős kovácsolt keréktárcsák tovább fokozzák az K 1600 GTL exkluzivitását.

 

Három exkluzív színválaszték a „Sport”-tól az „Elegance”-ig

Az új K 1600 GTL három új színben – fehér (Lightwhite non-metallic), szürke (Thundergrey metallic) és fekete (Ebony metallic/Blackstorm metallic) – mutatkozik be.

 

A fehér (Lightwhite non-metallic) fényezés a platina (Platinum metallic) színű motorblokkal és a matt szürke (Monolith metallic matt) vázzal kiemeli a K 1600 GTL sziluettjét és érzelemgazdag megjelenését.

 

Ezzel ellentétben a szürke (Thundergrey metallic) szín klasszikus és időtlen megjelenést kölcsönöz a GTL számára.

 

A K 1600 GTL Elegance fekete (Ebony metallic/Blackstorm metallic) színben kifinomultságát és exkluzivitását emeli ki. Az első sárvédőn és a légterelő szárnyakon különleges króm betétek hangsúlyozzák szofisztikált és luxus mivoltát.