Az új BMW K 1600 B

 

Nagyteljesítményű, intenzív érzelmeket ébresztő és exkluzív motorkerékpárként fogalmazza meg a jól ismert soros, hathengeres motorral szerelt és tekintélyes, 118 kW (160 LE) teljesítményű, új K 1600 B – amint már a Concept 101 tanulmány is – a „The Spirit of the Open Road” mottóját. Az elegancia, az erő és a luxus kétkerekű megtestesítőjeként minden utat, minden túrát és minden pillanatot különösen intenzív élménnyé varázsol.

 

 

Karakteres vonalvezetés mélyre nyúló farkialakítással és férfias színvilággal a lezser, mégis dinamikus elegancia kifejezőjeként

Formai nyelvezete tekintetében az új, teljes egészében feketére (Blackstorm metallic/fekete futómű- és hajtáslánc-elemek) fényezett K 1600 B a bagger-modellek jellegzetes stílusában felel meg ezen elvárásoknak. Ezzel azon exkluzív custom-bike különlegességekre emlékeztetve jelenik meg, amelyek elsősorban az Amerikai Egyesült Államokban örvendenek nagy népszerűségnek. A bagger alapvető jellegzetességei cseppalakú sziluettje, amely az első burkolatban éri el legmagasabb pontját, megnyújtott, hátrafelé ereszkedő vonalai, valamint e vonalvezetésbe harmonikusan illeszkedő, alacsonyra szerelt oldaldobozai, amerikai stílusban integrált hátsó lámpákkal. Új, teljes egészében krómozott kipufogódobok simulnak a menetiránnyal párhuzamosan, s így különösen harmonikusan a bagger-formavilágba.

 

Túlnyomórészt a BMW hathengeres túramotorkerékpárja, a K 1600 GT műszaki alapjaira épülve a K 1600 B teljes egészében új tervezésű farkialakítással valósítja meg hátrafelé ereszkedő vonalvezetését. A bagger modell így nem csupán különösen lapos és megnyújtott benyomást kelt, hanem új hátsó vázelemének köszönhetően jóval alacsonyabb üléspozíciót kínál az utas számára.

 

 

Újszerű kialakítású oldaldobozok és felhajtható hátsó sárvédő a kerék könnyű kiszerelhetősége szolgálatában

Az oldaldobozok újszerű, laposabb fedéllel és mélyebb doboztesttel kiformált kialakítása különösen kényelmes és jó helykihasználású pakolást tesz lehetővé. A hátsó sárvédő a hátsó kerék könnyű kiszerelését segítve felhajtható.

 

 

Hangsúlyos megjelenés, hatékony szél- és esővédelem

Kisméretű, dinamikus szélvédővel kialakított burkolata kifejezetten impozáns és erőteljes hatást kölcsönöz a K 1600 B számára. A különösen hatékony szél- és esővédelem érdekében a szélterelő szárnyidomok alatti oldalsó burkolati elemek mélyen hátranyúló formát kaptak. A motoros kezét szélterelő idomok védik. Hasonlóképpen harmonikusan illeszkedik e formai nyelvezetbe a két visszapillantó tükör, amelyek a mögöttes forgalomra való jó hátralátás érdekében aszférikus részt is magukban foglaló, nagy tükörfelületekkel rendelkeznek.

 

 

Dynamic ESA elektronikus futómű már alapkivitelben automatikus csillapítás-szabályzással

Dynamic ESA elektronikus szabályzású futóművével, illetve annak Road és Cruise beállításaival az új K 1600 B a színvonalas kényelem, menetstabilitás és dinamika egyéni ötvözetével kínálja a motorozás semmi mással össze nem téveszthető élményét.

 

Road alapállásban a csillapítás teljesen automatikusan, a legmagasabb színvonalú kényelem és a mindenfajta útfelületen lehető leghatékonyabb vonóerő-átadás jegyében alakul. Cruise csillapítás-üzemmódban a K 1600 B ezzel szemben alacsony sebességtartományokban biztosít igen lágy, kimondottan kényelmes motorozást.

 

 

Új tolatássegítő rendszer a kényelmes manőverezés és Pro váltóasszisztens a tengelykapcsoló működtetése nélküli fel- és visszaváltásokhoz

Igazán könnyű manőverezést tesz lehetővé a K 1600 B tolatássegítő rendszere, amely a baloldali kormánymarkolatról kényelmesen, egyszerű gombnyomással aktiválható. A motorkerékpár mozgása ezután a motorindító gomb megnyomásával indítható.

 

A tengelykapcsoló működtetése nélküli fel- és visszaváltások lehetőségét kínálja az extrafelszerelésként rendelhető Pro váltóasszisztens, amellyel a sebességváltások nagy része elvégezhető ilyen kényelmes módon.

 

 

Kényelmes lábtartópadok a „Feet Forward” üléspozícióhoz és extrafelszerelésként exkluzív kovácsolt könnyűfém keréktárcsák az egyéni kialakításokhoz

A BMW Motorrad kiegészítők, valamint a gyári extrafelszerelések kínálata nem hagyhat kívánnivalót a K 1600 B egyéni kialakítási lehetőségei terén sem. Ilyen például a kényelmes utas-lábtartópad, amely a vezető különösen kényelmes „Feet Forward” pozíciót nyújtó hasonló elemeivel egészíthető ki. Az új K 1600 B karaktere 11 duplaküllős dizájn szerinti, kovácsolt könnyűfém keréktárcsákkal tehető még exkluzívabbá.

 

 

Az új BMW K 1600 B különlegességei – Áttekintő:

  • Soros, hathengeres motor, 7750-es percenkénti fordulatszámnál 118 kW (160 LE) teljesítménnyel, 5250-es fordulatnál 175 newtonméter maximális forgatónyomatékkal, illetve Euro 4 minősítéssel
  • Bagger-dizájn hangsúlyosan megnyújtott, áramvonalas sziluettel és lapos farkialakítással
  • Alacsony hátsó vázelem a jelentősen mérsékelt hátsó magasság és a jóval alacsonyabb utas-üléspozícióval (-7 centiméter) a jellegzetes bagger-külső szolgálatában
  • Gyárilag rögzített oldaldobozok újszerű felosztással és amerikai stílusban integrált hátsó lámpákkal
  • Teljes egészében krómozott, vízszintesen elhelyezett kipufogódobok, bordázott végidommal
  • Felhajtható hátsó sárvédő a kerék könnyű kiszerelhetősége szolgálatában
  • Különösen hatékony szél- és esővédelem, szélterelő szárnyidomokkal és mélyen hátranyúló oldalsó burkolati elemekkel
  • A bagger-modellekre jellemző rövid szélvédő, elektromos állítással
  • Dynamic ESA elektronikus futómű már alapkivitelben Road és Cruise üzemmódokat kínáló, automatikus csillapítás-szabályzással
  • Gyári extrafelszerelésként új tolatássegítő rendszer a kényelmes manőverezés szolgálatában
  • Gyári extrafelszerelésként Pro váltóasszisztens a tengelykapcsoló működtetése nélküli fel- és visszaváltásokhoz